donderdag 8 november 2012

Deel je scherm met screenleap.com

Mocht je op zoek zijn naar een eenvoudige manier om je scherm te delen met iemand die op een andere locatie zit, dan is screenleap.com zeker iets om in overweging te nemen.
Eenvoudiger kan bijna niet.


Je geeft op www.screenleap.com aan dat je je scherm wilt delen. Daarop krijg je een link met een code erin. Die link stuur je naar degene die jouw scherm moet zien. En daarmee kan de ander meekijken met wat er op jouw scherm gebeurt. Ieder apparaat met een browser kan op die manier met je meekijken; dus het werkt ook op een tablet en volgens de website zelfs op een telefoon. Maar dat laatste heb ik niet geprobeerd.


Er zijn twee dingen waar je wel even op moet letten:

1. De gegevens op je scherm worden onbeveiligd verzonden. Dus als je het in het onderwijs wilt gebruiken, moet je er wel voor zorgen dat er geen gegevens op je scherm staan die privacy gevoelig zijn. Daar is deze tool niet echt geschikt voor.

2. Om het te laten werken heb je op beide apparaten java nodig. Dat kun je downloaden via java.com. Meestal is dat wel aanwezig op computers en apparaten.


Als je wel een beveiligde verbinding wilt hebben, is dat volgens mij wel mogelijk. Maar dan moet je gaan betalen voor deze dienst. Hoe dat precies werkt en hoeveel dat kost, heb ik niet uitgezocht.


Gespot via Netties.be

Meer lezen
Screenrecorders
Meerdere muizen op 1 scherm
Deelbaar digibord

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...