maandag 4 juli 2011

Nieuwe school (zelfde werk)

Toen ik in 1999 mijn diploma haalde, ben ik gaan werken op een school in het Laakkwartier in Den Haag. Die school behoort tot SCOH, een stichting waartoe meer dan 30 scholen behoren. Daarnaast ben ik sinds november 2009 ook bovenschools beleidsmedewerker ICT voor een beperkt aantal uren in de week.
De school is voor mij altijd een uitdagende omgeving geweest. De school staat in een achterstandswijk en heeft ook een opvangklas voor anderstalige kinderen. Dat maakt het onderwijs op die school complex, maar tegelijk ook heel uitdagend. Ik heb mij op die school kunnen ontwikkelen in onderwijs en ICT. Naast groepsleerkracht ben ik ook al jaren ICT-coördinator. Ik ben twee jaar leerkracht geweest van een hulpklas, voor kinderen uit groep 5 t/m 8 die uitvielen op lezen, spelling en rekenen. En weer later heb ik vooral werk gedaan als remedial teacher. In de laatste twee jaar nam ik ook zitting in de interne zorg commissie. Daarin namen de IB-er, een orthopedagoog, een jeugdverpleegkundige, een maatschappelijke werker, de directeur en ikzelf deel. Ook in die rol heb ik het nodige geleerd en bijgedragen.

Na zo'n 12 jaar op dezelfde school gewerkt te hebben, vond ik het nu tijd om een overstap te maken. Ik blijf wel werken op een school van SCOH. En ik blijf ook bovenschools hetzelfde werk doen. Maar na de zomervakantie ga ik mij inzetten op een andere school.

Tijdens gesprekken die ik afgelopen week voerde kwamen veel herinneringen weer boven. Zo waren er de prachtige feesten rond projectweken, gezellige teamuitjes, en de nodige gekkigheden met collega's. Ik heb warme herinneringen aan verschillende klassen en kinderen. Het is een mooie tijd geweest.

En nu dus een nieuwe uitdaging. De nieuwe school heeft een groter team en geen opvangklas voor anderstalige leerlingen, maar verder is die wel vergelijkbaar, volgens mij. Ik ga daar aan de slag als ICT coördinator.
Ik heb er in ieder geval veel zin in.



Meer lezen:
iPads in het basisonderwijs?
8 manieren waarop technologie ons onderwijs verbetert
Werken op een ander niveau

Of abonneer je via RSS of email >>> Wat is rss?